A1 Communications

Любка Биаджони разказва коледни приказки у нас и в чужбина

Маестра Любка Биаджони пристига в София на 4 декември, за да започне подготовка за серия от коледни и новогодишни концерти в България и Германия.
Първият от блестящите спектакли е на 8 декември в Кулмбах – древен приказен град в Бавария. Под палката на диригентката с български корени оркестър София симфоникс ще изпълни най-известните коледни песни и „Глория“ от Вивалди със солисти Нели Кравченко и Даниела Панчевска.
На 10 декември българските симфоници и бляскавата им диригентка ще свирят отново в зала Херкулес в Мюнхен, където към тях ще се включат и тенорът Михайл Михайлов и Васил Петров.
Българската публика ще се наслаждава на вдъхновяващата палка на маестра Биаджони на 23 декември на матине в театър Иван Вазов, където хорът и оркестърът на БНР ще изпълняват музика от Бах, Хендел, Вивалди, Верди отново с Нели Кравченко и Даниела Панчевска. В коледния спектакъл ще се включи и детският радио хор.
Универсалният талант на госпожа Биаджони е вплетен и в юбилея на Музикалния театър – на 24 и 25 февруари тя дирижира „Царицата на чардаша“.
Отново с оркестъра на Музикалния театър маестра Биаджони ще се срещне със софийската публика в навечерието на Нова година – на 28 декември тя дирижира в НДК традиционния Оперетен бал.