A1 Communications

Швейцарската фирма „ПАЛЕМОНТЕХ“ ЕООД открива завод в гр. Монтана


 
 
 
Производствена база на швейцарското дружество „Палемонтех“ ЕООД ще бъде официално открита на 18 март /събота/ 2017 г. от 11.00 ч. в Технологичен парк Монтана, гр. Монтана /изход за гр. Лом/.

 
Дружеството е специализирано в производство на метални и мрежести палети. Заводът е със застроена площ от над 5600 кв. м. върху собствен терен от 30 дка. Размерът на инвестицията е 6 милиона лева като се очаква чрез нея да бъдат разкрити близо 100 работни места при условия на труд в синхрон с най-високите световни стандарти.

 
„Палемонтех“ ЕООД е швейцарска собственост, доставчик на швейцарската Max Urech Lager-und Fördertechnik. Продуктовата гама е разнообразна и е с гарантирано швейцарско качество. Компанията е сертифициранa съгласно изискванията на ISO 9001:2008, продуктите притежават СЕ маркировка. В момента Палемонтех ЕООД се развива в посока на разрастване на своя пазар в цяла Европа.

 
На церемонията ще присъстват заместник-министърът на икономиката Любомир Ганчев, изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев, посланикът на Конфедерация Швейцария у нас Н. Пр. Денис Кнобел, областният управител на Област Монтана Иван Сергисов, кметът на общината Златко Живков, представители на българския и швейцарския бизнес.

 

За потвърждение и контакт:

Мария Маркова

моб. тел. +359 889 504 880, email: office@a1comm.org, mamarkowa@gmail.com